D-Life Coaching-Harderwijk

"zoek in jezelf en je zult het vinden"

Dat het leven eindig is, is voor veel mensen een bedreiging. Soms zo erg dat we meer bezig zijn met de angst om dood te gaan dan met leven. Als je kunt accepteren dat het ergens een keer ophoudt. Als je daar vrede mee kunt hebben en daar rust in kunt vinden, dan zal je meer ruimte overhouden om echt te kunnen leven. Want op een dag houdt het op, maar nu ben je er nog!


En hoe werkt dat dan? Je zult je misschien meer realiseren dat het leven een geschenk is, waar je helemaal mee mag doen wat jij wilt. De hele wereld ligt aan je voeten!
Wat let je om te dromen? Wat let je om te werken voor de dingen die je eigenlijk altijd diep van binnen al hebt willen doen? Wat let je om je hart te volgen?
Het hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Je hoeft niet die wereldreis te maken of die uitvinding te ontdekken die je miljoenen oplevert.


  Misschien heb je weleens dingen gelaten omdat bijvoorbeeld andere mensen er een oordeel over hadden. Misschien ben je gek op zingen, maar heeft iemand daar ooit een oordeel over uitgesproken. En doe je dus niks uit schaamte. Of je wilt een keer de nieuwjaarsduik doen, maar mensen verwachten dat niet van jou, dus dan laat je het maar.


Iedereen heeft dromen diep van binnen. En als je kleine stapjes kunt zetten richting jouw droom, dan zal je dat in je hart voelen. Stel dat je naar Chili wilt, maar dat niet kunt betalen. Wat let je om gewoon te beginnen met sparen. En al duurt het 10 jaar, hoe zou het voelen als het je uiteindelijk toch lukt en je staat daar? Wat doet dat met jouw ziel en met jouw zelfvertrouwen?


  Als je nou één ding hebt, al is het nog zo klein, dat je niet gedaan hebt, omdat iemand er een mening over had. Ga het gewoon doen! Want het is jouw leven, het is aan jou cadeau gedaan en jij mag ermee doen wat jij wilt. Op de manier die jij wilt. Heb gewoon poep aan wat die ander denkt. Die doet misschien weer dingen die jij vreemd vindt. Who cares?


  Jij bent degene die aan het einde van jouw leven terug kijkt. En wil je dan bedenken dat je in ieder geval keurig aan de verwachtingen van anderen hebt voldaan?
Of wil je denken: het was een enorme achtbaan en ik ben gevallen en weer opgestaan, maar wat heb ik geleefd en genoten en gehuild en lief gehad en ontzettend gelachen. En vooral: ik heb gedaan waar mijn hart blij van werd.


En als jouw einde gekomen is en je kijkt glimlachend terug en je weet dat je er alles hebt uit gehaald, dan zal je makkelijker dit leven los kunnen laten. Er zijn geen gedachten van: had ik maar, of nu kan het niet meer. Dan was het goed, je hebt geen spijt, Er is rust. All is good.